miércoles, 2 de julio de 2008

MAS har fortsatt stor støtte i Chuquisaca!





Til tross for valgseieren til kandidaten til "Alianza Interinstitucional", og feiringen søndag kveld, viser de endelige valgresultatene at støtten til Cuellar var betraktelig mindre enn det alle meningsmålingene skulle ha folk til å tro. MAS har fortsatt stor støtte på landsbygda i Chuquisaca, og fikk 26,6% av stemmene i byen.
De endelige valgresultatene ga følgende resultater. 51.59% til Savina Cuellar, 44.17% til MAS sin kandidat og 4.24% til kandidaten for "Alianza Social" .
Disse resultatene skilte seg fra alle meningsmålingene som har blitt gjort, hvor den meningsmålingen som kom nærmest resultatet mente at Cuellar kom til å vinne med 15%. Man kan med rette spørre seg i hvilken grad meningsmålingene er politisk manipulert!
Det endelige resultatet viser at hun vant over MAS kandidaten med kun 7.42%. Noe som tilsvarer litt over 11000 stemmer.
For MAS sitt vedkommende vil det si at de opprettholder støtten i Chuquisaca. I forhold til valget på forrige prefekt i 2005(som var fra MAS) som fikk en oppslutning på 42.30%, har støtten til MAS faktisk gått opp med rundt 2.5%. MAS vant valget på søndag i alle provinsene utenom den som Sucre ligger i.
Fagbevegelsen her i Sucre ser lyst på fremtiden i forhold til at man kan få et flertall for den nye grunnloven i Chuquisaca, til tross for den store støtten til opposisjonen i byen. Det gjenstår også å se om Chuquisaca kommer til å få flertallstøtte for autonomiprosjektet sitt i en folkeavstemning de sannsynligvis skal gjennomføre.

No hay comentarios: