martes, 27 de febrero de 2007

Korrupsjon i MAS?


De siste par ukene har bolivianske aviser vært fulle av korrupsjonsanklager mot regjeringspartiet MAS. Flere medlemmer i viktige posisjoner har blitt ekskludert eller avsatt. Blant dem en senator og viktige ledere i La Paz-regionen. De er anklaga for å ha solgt eller tatt seg betalt for å formidle posisjoner og jobber.

Nå er MAS, som har talt sterkt mot korrupsjon, lei og har oppretta en egen "æreskommisjon" eller etisk kommisjon som skal etterforske og bedømme slike interne partisaker. Målet er å renske vekk alle former for korrupsjon.

Når vi først er inne på MAS, så er opposisjonen i harnisk over at regjeringa visstnok "instruerer" eller "kommer med råd" (alt etter hva en leser) til MAS sine representanter i den grunnlovsgivende forsamlinga. Representantenes uavhengighet er visstnok i fare. Jeg ser ikke helt det store problemet her. Regjeringa er godt plassert i forhold til å vurdere hva slags endringer som bør gjøres i utforminga av den nye grunnloven. Så får det være opp til dem å overbevise representantene om at deres forslag er verdt å følge.

No hay comentarios: