lunes, 11 de agosto de 2008

Morales med styrket mandat!

De føreløpige resultatene fra tilbakekallingsvalget søndag 10. august gir Morales et styrket mandat. Omkring 63% støtter Morales og prosessen med å skape en forandring i landet. I tillegg så fikk MAS sin prefekt i Potosi fornyet tillitt med den høyeste prosentandelen blant alle fylkene i landet, og tre prefekter fra opposisjonen har blitt tilbakekalt. MAS og Morales har klart det ingen annen president i Bolivia ha klart før - rekordstøtte blant befolkningen ved 2 valg!

Dette valget gir i stor grad Morales styrket demokratisk legitimitet til å fortsette det arbeidet han har begynt på, men desverre så går også prefektene i halvmånen syrket ut av valget, og i de fire fylkene har MAS tapt støtte sammenlignet med valget i 2005.
I tillegg så har den sterkeste mann i opposisjonen: Costas fra Santa Cruz, uttrykt klart og tydelig at han ikke ser dette valget som fornyet støtte til den folkelige valgte presidenten, og at han fortsatt vil jobbe for autonomi og selvstyret i sitt eget fylke.
Valget har ikke styrket Morales, men autonomikampen står fortsatt sterkt og vil fortsatt være et synlig tema på det politiske diskusjonsbordet i tiden fremover.

No hay comentarios: